Takmålning, taktvätt och takvård – Vallentuna 

I Vallentuna erbjuder vi att tvätta och behandla tak samt att måla ditt tak. Om ditt tak behöver bytas rekommenderar vi istället ett helt takbyte. Efter en gratis kontroll av ditt tak kan vi ge dig en rekommendation och offert. 

De allra flesta hus behöver inte byta tak utan kan mycket väl se ut som nytt igen med en professionell tvätt följt av målning av taket. Beroende på ditt taks skick och om det har betongtakpannor, är ett plåttak, tegel etc ger vi dig en rekommendation. Om underlagspapp etc är i gott skick kan man oftast göra rent, behandla taket samt måla det för avsevärt förlängd livstid. Är undertaket i dåligt skick kanske hela taket måste bytas. För att boka ett gratis hembesök – ring oss på tel 010-750 20 50.

Takmålning med noggranhet

Takmålning är väsentligt billigare än att byta taket, du sparar upp till 75% av kostnaden. Det går att måla tak belagda med ex. betongtakpannor och plåttak, men det går inte att måla tegeltak. Däremot går det utmärkt att tvätta och behandla tegeltak. Om du är osäker på vilken takbeläggning du har – ring oss så kan vi sannolikt klargöra det via telefon.

Innan yttertaket kan målas måste det göras rent från mossa, lav, alger och smuts. Det gör vi genom att borsta och högtrycksspola taket med vatten och ev. ett speciellt framtaget rengöringsmedel. När taket är helt rent behandlar vi det med ett medel som dödar kvarvarande sporer, som döljer sig i ojämnheter på ytan. Ingen av de produkter vi använder är farliga för miljön och hälsan.

Efter att taket är rengjort och behandlat måste det torka ordentligt innan det går att måla. Första lagret förseglar takpannorna och täpper till porer. När det i sin tur har torkat kan det andra lagret färg appliceras.

Om du bor i Vallentuna och är intresserad av att måla taket – ring 010 – 750 20 50 eller skicka oss

 

Kontaktuppgifter

TAKMÄSTER
Ring idag för att boka ett
hembesök
Tel. 010 - 750 20 50
E-post: info@takmaster.se

Takmäster logo grön