Förarbete takmålning – vi gör rent taket

Ett väl utfört förarbete är av mycket stor vikt för det långsiktiga resultatet. Vi arbetar i flera steg för att se till så att taket är rent innan målning.Om en tid gått efter att vi genomförde en takbesiktning hos dig, kontrollerar vi igen att inget väsentligt förändrats i takets skick.

Taksäkerhet

Vi kontrollerar befintliga taksäkerhetsinstallationer. Om sådana saknas installerar vi de produkter du beställt, alternativt finner vi andra lösningar så att vår personal kan arbeta på ett säkert sätt. För din och vår säkerhet är det viktigt att vi följer de branschregler och lagar som finns.

Byte av trasiga takpannor

Vi byter även ut trasiga takpannor enligt överenskommelse vid takbesiktningen. Ett mindre antal pannor byter vi utan kostnad under förutsättning att du själv har ersättningspannor. Om du saknar ersättningspannor eller om det är ett stort antal takpannor som behöver bytas så kommer vi överens om hur vi löser det på bästa sätt.

Högtryckstvätt och ev. borstning av mossa

I normalfallet börjar vi sedan med att borsta bort löst sittande mossa och lav. Därefter använder vi högtryckstvätt för att spola taket så rent som möjligt. Beroende på takets lutning, hängrännor etc så sätter vi även upp skydd för fasaden för att minska risken för stänk på fasaden. Beroende på om det är en träfasad, putsad fasad etc så görs detta på lite olika sätt.

Bilar och andra flyttbara saker ber vi om hjälp att ni flyttar innan vi påbörjar vårt arbete.

Kemisk behandling

När tvätten är avklarad behandlar vi taket med ett miljövänligt och i princip ofarligt kemiskt medel. Det är inte är farligt för ex. husdjur och omkringliggande växtlighet. Vi använder oftast lågtrycksspruta för att sprida detta jämnt över taket. Det dödar kvarvarande växter/sporer och fördröjer att alger, mossa etc får fäste igen på taket. När vi målar tak är det extra viktigt att mossa, lav och alger får möjlighet att börja växa under färgen.

När målar ni då?

Efter att taket blivit behandlat måste det torka ordentligt innan det kan målas. Tiden det tar beror helt på väderleken. Allt från någon dag till veckor innan vi kan måla. Själva målningen i sig kräver ju även den en viss väderlek. Inte för kall, fuktigt etc men helst heller inte Söderhavsvärme.

Tveka inte att kontakt oss om du har frågor om rengöringen av ditt tak!

 

 

Kontaktuppgifter

TAKMÄSTER
Ring idag för att boka ett
hembesök
Tel. 010 - 750 20 50
E-post: info@takmaster.se

Takmäster logo grön