Sollentuna – takmålning, taktvätt samt takbyte

 

Takmålning i Sollentuna

Undrar du över hur du enklast och till bästa pris skall få ditt tak att se ut som nytt? Hus byggda på 70-talet och senare i Sollentuna har oftast betongtakpannor som går att rengöra och måla. Det enda kravet är att undertaket är i bra skick och vi kontrollerar takpapp, läkt etc innan vi ger en rekommendation om det går att måla taket eller ej. Skulle mot förmodan taket vara i sådant skick att det måste bytas så kan vi erbjuda även det, men de allra flesta tak är egentligen i gott skick. Det är bara det att de oftast har mycket påväxt samt bleknat med åren.

Att måla taket är upp till 75% billigare än att byta hela taket. Du förlänger takets livslängd markant med en professionell takmålning. Hur lång tid är svårt att säga, men de färger vi använder har mycket hög UV-beständighet och håller sannolikt sin kulör bra upp till 20 år. Och sannolikt går det då att måla taket igen istället för att byta det.

Att få bort mossa, lav, alger och andra påväxter samt smuts är i sig positivt för taket. Det minskar risken för att takpannor spricker eller att plåttak rostar etc. Sprickor gör att vatten kan leta sig in i takpannan så den frostsprängs på vintern. Då kan vatten tränga igenom och riskera att skada undertaket beroende på vilket skick det är i.

Kort beskrivning av hur takmålningen går till

Före vi målar taket gör vi rent taket ordentligt. Det är A och O för ett bra slutresultat. I princip är det samma procedur som taktvätten du kan läsa om längre ner på den här sidan. Efter taktvätten och behandlingen av taket måste det torka ordentligt och vi behöver rätt förutsättningar med vädret innan själva målningen påbörjas. Första lagret färg förseglar takpannorna och när det har torkat kan vi applicera 100% färg i ett lager till. Resultatet blir ett tak som ser ut som nytt!

Taktvätt

Vi kan även erbjuda att tvätta ditt tak. Tegeltak går inte att måla – de kan endast tvättas och behandlas med professionella produkter som dödar kvarvarande sporer etc från mossa, alg och lav. Efter en ordentlig rengöring och tvätt appliceras dessa medel ( som är ofarliga för miljön ) och därmed förlängs tiden tills dess att ny mossa, lavar etc får fäste på taket.

 

För takvård i Sollentuna – kontakta Andreas Gustafsson på tel 010-750 20 50 eller mobilnr 0707-403061

Kontaktuppgifter

TAKMÄSTER
Ring idag för att boka ett
hembesök
Tel. 010 - 750 20 50
E-post: info@takmaster.se

Takmäster logo grön

 

Takmäster Sollentuna

Takmäster i Sollentuna

Måla, tvätta eller byt ert tak

Tel. 010-7502050

E-post: info@takmaster.se