Taktvätt och takmålning i Täby

Tvätta tak

I princip alla tak kan tvättas för att bli av med påväxt och missfärgningar. Tak bleks med tiden och om ditt tak har betongtakpannor eller plåt så går det utmärkt att måla det efter att taket är tvättat och behandlat mot mossa, alg och lav etc. I Täby är många hus byggda efter ca 1969 och har betongtakpannor. Så länge undertaket är i gott skick kan det målas istället för att bytas helt.

En taktvätt börjar normalt med att vi borstar av de största bitarna mossa etc. Därefter högtryckstvättas taket med vatten. När det är klart behandlar vi taket med ett medel som dödar de sporer etc som gömmer sig i små hål i takpannornas yta. Detta fördröjer också ny uppkomst av påväxt väsentligt.

Skillnaden med att endast borsta av taket grovt och sedan applicera medlet är att när man även högtryckstvättar taket så ser det betydligt fräschare ut direkt. Genom att endast lägga på medel som dödar lav, mossa etc och sedan låta det regna bort tar det lång tid innan taket faktiskt ser ut nästan som nytt. Ofta så tar det nåt år eller så. Vi tror även att lav etc lättare får fäste igen om man inte högtryckstvättar taket.

Givetvis så täcker vi in känsliga delar av huset för att skydda det från nedfall när vi arbetar. Vi städar även upp hängrännor etc efter oss.

Måla tak

Kontaktuppgifter

TAKMÄSTER
Ring idag för att boka ett
hembesök
Tel. 010 - 750 20 50
E-post: info@takmaster.se

Takmäster logo grön

 

Takmäster i Täby

Takmäster i Täby

Takmålning, taktvätt och takbyte

Tel. 010-7502050

E-post: info@takmaster.se