Taktvätt – VERKSAMHETEN HAR UPPHÖRT!

Förutom att taket mår bra av att vara rent så ökar en taktvätt även värdet på ditt hus. De allra flesta tak får förr eller senare besök av mossa, alger och lav som hindrar vatten att rinna bort. Vintertid kan det orsaka frostsprängningar och rent generellt försämrar det ytskiktet på alla typer av takbeläggningar.

Mossa binder vatten och växterna påverkar negativt då det blir en sur miljö för takpannorna. Risken för frostsprängningar vintertid ökar. Frostsprängda takpannor gör att vatten lättare kommer in och orsakar skador på läkt, takpapp etc. Tak med påväxter ser ju heller inte så roliga ut och framförallt om resten av fasaden etc är i gott skick drar det ner helhetsintrycket.

En taktvätt tar bort mossa, lav, alger och annan smuts från taket. Men att tvätta taket innebär inte endast att en tvätt genomförs – vi applicerar även ett medel som dödar kvarvarande sporer och fördröjer uppkomsten av ny påväxt. Ditt taks livslängd ökar när vi tvättar det, och du får minskad risk för frostsprängningar etc.

Oftast så får norrsidan av huset mer påväxt. Framförallt alger trivs när fukten stannar länge på taket. Solsidan som är betydligt torrare brukar klara sig mycket bättre. Närhet till skog, trafikerade leder, eldning i öppna spisen etc påverkar också mängden påväxt.

Tvätta takpannor

När vi tvättar dina takpannor så utför vi följande:

– Vi byter enstaka trasiga takpannor, antal enligt överenskommelse
– Taket tvättas rent (ev initial borstning vid stora mängder mossa)
– Taket behandlas
– Rengöring av hängrännor
– Städning av ex. material som fallit ner på tomten vid taktvätten
– Schemaläggning av uppföljningsbesök efter ett par år

Tvätta plåttak

Det går ofta att spola rent plåttak, men om det finns sprickor i färgen är det risk att färgen släpper på delar av taket. Ett alternativ är då att använda kemiska medel och låta kommande regn och vind tvätta taket med hjälp av medlet.

Vi arbetar med taktvätt i Järfälla, Sollentuna, Stockholm, Täby, Upplands Väsby, Uppsala, Vallentuna med fler orter.

Kontaktuppgifter

TAKMÄSTER
Ring idag för att boka ett
hembesök
Tel. 010 - 750 20 50
E-post: info@takmaster.se

Takmäster logo grön

 

Video taktvätt

Klicka på ”Play” för att se en kort video där vi arbetar med att tvätta ett tak en varm sommardag. Just här hade vi härlig utsikt. Regnkläderna behövs då det blir rätt fuktigt med allt vatten runtomkring. Notera färgskillnaden på ytan som är grovt rengjord!