Takmålning & Taktvätt Uppsala

Hur förhåller sig takmålning i Uppsala? Det finns en stor andel hus byggda 1970 och framåt som ofta har betongtakpannor vilka oftast går alldeles utmärkt att tvätta och måla istället för att byta ut helt. Även plåttak går givetvis att rengöra och måla. Tegeltak går däremot inte att måla utan endast rengöring och behandling mot mossa, lav och alger kan göras på tegeltak.

Måla taket i Uppsala

Vi rekommenderar starkt att man gör en professionell takmålning när taket börjar åldras. Med tiden så bleks takpannor och utsätts för påväxt av mossa, lav och alger. Omfattningen av på växterna beror på många olika faktorer som närhet till skog, större väg, eldning i kamin och spis etc. Innan man kan måla taket måste det tvättas noggrant med professionell utrustning. I normalfallet används endast vatten i högtryckstvätt men ibland kan vi behöva tillsätta ett miljövänligt rengöringsmedel. När taket rengjort kommer det fortfarande finnas små rester av lav och mossa etc. som gömmer sig i små små håligheter i ytan på betongtakpannorna – de måste behandlas med ett medel som dödar sporerna. Det är nödvändigt för att förhindra att något börjar växa under färgen senare, och även detta medel är inte farligt för miljön och hälsan.

Takmålningen – förberedelser

När taket är ordentligt rengjort så måste det torka innan vi kan börja måla det. Det innebär att vi får titta på väderleksrapporterna för Uppsala och ungefärligen avgöra när taket är torrt. Vi behöver även några dagar med torrt väder då vi inte kan måla när det regnar.

Första lagret vi målar är speciellt på det sättet att det även förseglar takpannorna. När det lagret torkat, så målar vi ytterligare ett lager färg på taket. När vi säger måla taket så menar vi inte att vi går med pensel och målar – det gör vi bara på vissa utsatta ställen där vi inte kan använda vår professionella färgsprutor.

Vi kommer givetvis att täcka för eller blockera ex. fasad och fönster när vi gör rent och målar för att minska risken att smuts och färg kommer på fasad och annan omgivning. Det är viktigt att flytta eller täcka över möbler och liknande som står nära huset när vi målar.

 

Taktvätt i Uppsala

En taktvätt kan i princip göras på alla typer av tak. Utrustning och medel som används varierar för att uppnå bäst resultat. Generellt så tar vi först bort grova bitar mossa och lav med borste för att därefter använda en professionell högtryckstvätt. När taket är rent behandlar vi det med ett medel som dödar kvarvarande sporer etc och fördröjer återväxt av mossa, lav och andra beläggningar på taket. Just rengöringen av taket innan ett medel appliceras gör att taket omedelbart ser rent ut. Om man istället endast sopar bort det värsta och sedan applicerar medlet så tar det lång tid innan taket verkligen ser rent ut.

 

För Uppsala Andreas Gustafsson på tel. 010-750 20 50 eller mobilnr 0707-403061

Kontaktuppgifter

TAKMÄSTER
Ring idag för att boka ett
hembesök
Tel. 010 - 750 20 50
E-post: info@takmaster.se

Takmäster logo grön

 

Takmäster i Uppsala takmålning och taktvätt

Takmäster i Uppsala

Takmålning, taktvätt, takbyte

Tel: 010-750 20 50